Brandnetel

Gepubliceerd op 14 april 2025 om 21:12

๐ŸŒฟ 365 kruiden uit het Nationaal Park Hoge Kempen

“Vandaag in het wild: Brandnetels”

Wist je dat brandnetels al eeuwenlang worden geroemd om hun zuiverende kracht
In oude kruidenboeken worden de verse topjes geprezen om hun bloed- en lymfezuiverende werking. Ze ondersteunen de ontgifting, werken ontzurend en zijn bovendien remineraliserend – echte groene krachtpatsers!

๐Ÿ’š Boordevol voedingsstoffen:
IJzer • Silicium • Calcium • Magnesium • Vitamine B1, B2, B5 • Foliumzuur • Vitamine E

๐Ÿ” Waar vind je ze?
Op vochtige, beschutte plekken met een bodem rijk aan organisch materiaal.
๐Ÿ‘‰ Pluktip: Kies enkel de bovenste drie bladparen – die zijn jong en vol kracht.
๐Ÿ”ฅ En geen zorgen: de brandhaartjes verdwijnen bij verhitting!


๐Ÿฅž Recept: Brandnetelpannenkoekjes

Ingrediënten:
• 2 eieren
• 500 ml melk
• 250 g witte bloem
• snuifje Keltisch zout
• handvol verse brandneteltopjes

Zo maak je ze:

  1. Maak een klassiek beslag van eieren, melk, bloem en zout.

  2. Voeg de brandneteltopjes toe en mix tot een glad geheel.

  3. Bak zoals gewone pannenkoeken.
    โžก๏ธ Smakelijk!


๐ŸŒผ Tip uit het veld:
Ga je plukken? Trek handschoenen aan – brandnetels kunnen pittig zijn!
๐Ÿ’ก Wist je dat... de witte of paarse dovenetel vaak vlakbij groeit? Wrijf wat gekneusde blaadjes over de plek – en voilà: het branderige gevoel 'dooft' als sneeuw voor de zon.
Moeder natuur weet wat ze doet! ๐ŸŒฟ

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.